Regülatörler

Regülatör Nedir?

Şebeke gerilimindeki yükselme, düşme ve tüm dengesizlikleri önleyip, gerilim regülasyonu yapan regülatörler bunun yanında, elektronik olarak sağlanan koruma sayesinde; ayar sahası dışındaki gerilim düşme ve yükselmelerinde, çıkış gerilimini elektro-mekanik olarak kesip, buna bağlı olarak oluşabilecek muhtemel hasarları önler.

Bu gibi durumlarda, özellikle de kritik yüklerin beslendiği yerlerde sabit bir çıkış gerilimine ihtiyaç duyulur. Voltaj regülatörleri girişine uygulanan gerilim değişken olsa bile çıkışından sabit bir gerilim alınabilen cihazlardır. Değişken gerilim yüke uygulanmaz, önce regülatörden geçirilir, daha sonra yüke uygulanır. Bileşenleri hasarlardan korumak için adeta bir tampon görevi görür.

Regülatör Ne İşe Yarar?

Regülatör, gerilim seviyesini otomatik olarak sabit bir değerde tutabilmek için tasarlanmış cihazdır. Her elektronik cihaz belirli gerilim koşullarında tam verimde çalışabilir. Aksi takdirde cihazlarda arızalar yaşanır. Gerilim dalgalanmalarının devre elemanlarına zarar vermesi regülatör sayesinde önlenebilir.

Elektrik elektronik sistemlerinde sabit, düzenli bir gerilim gerektiğinde, voltaj regülatörü kullanılır. Özellikle kararsız şebeke koşullarında şebeke gerilimi dalgalanmalar yapabilmektedir. Bu dalgalanma belli sınırlar içerisinde olursa çok problem yaşanmaz ancak yukarı ve aşağı yönde büyük dalgalanmalar yaşanırsa beslenilen yüklere ciddi zararlar verebilir.

Regülatör Seçimi Nasıl Yapılır?

  • Regülatör ihtiyacı olan yerin şebeke elektrik hattına olan mesafesi,
  • Voltajın düştüğü alt limit ve çıktığı üst limit,
  • Dalgalanma yoğunluğu,
  • Yerin kırsal, dağlık veya şehir merkezi gibi konumu,
  • Trafoya uzaklık ve yakınlık

Regülatör Fiyatları

Teklif almak için bizimle iletişime geçin.

Hızlı Erişim Menüsü

Aşağıdaki konulardan birini mi arıyorsunuz?

- Çözümlerimiz

- Katalog / Broşür

- Nereden Satın Alabilirim?

- Online Eğitim

Hızlı Erişim